Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament conjunctivita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament conjunctivita

Tratamentul conjunctivitei cu antimicrobiene si terapia simptomatica sunt recomandate pentru toti pacientii care se prezinta initial la departamentul de urgenta cu conjunctivita simpla. Numerosi agenti antimicrobieni pot fi utilizati inclusiv sulfacetamidele, eritromicina, gentamicina, ciprofloxacina sau ofloxacinul. In cazul pacientilor cu hipersensibilitate este de evitat folosirea solutiilor ce contin neomicina, pentru ca pot aparea reactii alergice. Picaturile pentru ochi trebuie folosite la fiecare 2 ore iar unguentele topice pot fi folosite pe timp de noapte sau la fiecare 4-6 ore pe parcursul zilei. In momentul in care se ia in considerare o boala infectioasa sistemica care se exprima si la nivel conjunctival, cum ar fi gonoreea, tratamentul necesita administrare sistemica. Regimurile includ medicamente ca cefotaxim, ceftriaxona sau spectinomicina.

Toti pacientii care sunt infectati cu chlamydia necesita tratament cu tetraciclina, doxiciclina, azitromicina sau eritromicina in functie de sensibilitatea germenului implicat. Tratamentul conjunctivitei in ambulatoriu este acceptabil in cazurile in care afectarea sistemica nu sporeste gravitatea patologiei in general si in cazul in care respectarea tratamentului este asigurat. Acesta include administrarea ceftriaxonei intravenos, urmat de doxiciclina sau eritromicina in dozele recomandate de medicul curant. Este foarte important de asemenea identificarea si tratarea partenerilor sexuali ai pacientilor luati in evidenta. In ceea ce priveste eritromicina, aceasta ar trebui sa fie prima linie de tratament, in momentul in care este depistata conjunctiva la femeile gravide pentru ca nu are efecte teratogene. Antibioticele oftalmologice sunt folosite doar pentru conjunctivita infectioasa bacteriana. Tratamentul conjunctivitei trebuie sa acopere tot spectrul agentilor patogeni care ar putea fi implicati. Cu toate acestea, atunci cand se prescrie un antibiotic, medicul nu trebuie sa uite sa ia in considerare faptul că incidenta de stafiococ auriu meticilino-rezistent (MRSA), a continuat sa creasca in ultimii ani. US Food and Drug Administration (FDA) a aprobat un nou medicament, besifloxacin, pentru tratamentul de conjunctivita bacteriana. Studiile clinice au aratat ca pacienţii randomizati la besifloxacin in suspensie oftalmica 0,6% au prezentat rate semnificativ mai mari de rezolutie clinica şi de eradicare microbiana decat pacienţii randomizati la restul antibioticelor mentionate. Besifloxacin s-a dovedit a fi la fel de eficient si bine tolerat ca solutia oftalmica cu moxifloxacină 0,5%. Decongestionantele, in general, au efecte vasoconstrictoare avand capacitatea de a controla pruritul. Stabilizatoarele membranare inhiba degranularea celulelor mastocitare sensibilizate dupa expunerea la antigenele specifice si poate ajuta la controlul pruritului pentru alergiile sezoniere. Medicamentele pe baza de antiinflamatoare nesteroidine (AINS) sunt utilizate pentru tratamentul de conjunctivita alergica. Desi majoritatea AINS sunt utilizate in principal pentru efectele lor anti-inflamatorii directe, acestea sunt de asemenea analgezice eficiente si sunt utile pentru ameliorarea usoara pana la moderata a pruritului. Ketorolul 0,4% s-a dovedit eficient in tratarea conjunctivitei alergice.

Toti pacientii care primesc un tratament trebuie urmariti pentru a vedea daca raspund la tratamentul administrat, pentru ca de cele mai multe ori acesta se da empiric. Conjunctivita virala este de obicei auto-limitata la 10-14 zile, dar simptomele pot persista pentru mai mult de 6 saptamani in cazul in care fie se supraadauga o infectie bacteriana fie status imunitar al persoanei este deficitar. In cazul pacientilor cu o secretie oculara abundenta se poate folosi metoda irigarii cu lacrimi artificiale sau solutie salina. Folosirea plasturilor oculari trebuie evitata pentru ca favorizeaza colonizarea secretiilor stranse in plasturi cu alti germeni oportunisti iar vindecarea este mult mai rapida cand ochiul este curatat frecvent iar secretiile sunt inlaturate cat mai des. Educarea pacientului cu privire la spalarea atenta si frecventa a mainilor este imperioas necesara pentru a reduce transmiterea de la un ochi la celalalt si la persoanele de contact.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.