Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament alopecie

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament alopecie

Tratamentul alopeciei se va realiza in functie de cauza care a condus la acest simptom. Daca este vorba despre niste produse cosmetice expirate, sau la care persoana respectiva este alergica, se va opri contactul parului cu acestea. Se vor aplica apoi uleiuri esentiale, cu rozmarin, cimbru sau jojoba. Persoanele care au alopecie ereditara vor incerca sa imbunatateasca calitatea firului de par, sa combata aparitia bolii, cunoscand riscurile. Practic este vorba de cele mai multe ori despre cei care au parinti cu aceasta afectiune, care trebuie sa fie mereu atenti la ingrijirea parului. Ei vor incerca sa aiba o alimentatie ce contine multe lactate, pentru a asigura necesarul de calciu. Vitaminele si minerale sunt extrem de importante.

Periodic, cei care sufera de alopecie, este bine sa se aplice pe scalp niste tratamente naturiste, bazate pe amestecuri cu samburi de struguri, cedru, levantica. Se va masa zilnic parul, se va mentine aceasta masca timp de 2-3 ore, dupa care se spala. In cazul in care afectiunea deja se instaleaza, se poate utiliza sucul de ceapa, aplicat zilnic, timp de 2-3 luni. Majoritatea persoanelor refuza tratamentul alopeciei cu acest preparat, deoarece are un miros neplacut, care persista chiar si dupa spalarea parului. Tratamentul alopeciei genetice este de lunga durata, complicat, de multe ori este nevoie de numeroase schimbari de terapie. In cazurile severe se pot administra streroizi injectati sub piele. Tratamentul alopeciei este bazat in formele mai grave de boala pe corticosteroizi, imunoterapie si radiatii UV. Petrolul, administrat sub forma unor diverse produse cosmetice sau farmaceutice, este foarte potrivit pentru regenerarea parului. Tratamentul alopeciei bazat pe vitamina E are rol in hidratare. Cresterea parului se poate stimula cu ajutorul uleiurilor sau a cremelor cu vitamina A. Propolisul are un rol major in hranirea firului de par, in hidratare, stimuland cresterea pe zonele care deja au fost afectate de alopecie. In acelasi mod actioneaza si cosmeticele bazate pe alge marine. In cazul sicozisului (o afectiune produsa de o bacterie numita stafilococ) tratamentul alopeciei nu se poate realiza deoarece ea este definitiva. Este important sa se trateze afectiunea care a condus la caderea parului, pentru ca ea sa nu se extinda. Se vor administra antibiotice (Claritromicina). Tratamentul alopeciei din sifilis se bazeaza, bineinteles, pe vindecarea acestei afectiuni cu transmitere sexuala. Se utilizeaza ca antibiotic penicilina. Un tip de medicament utilizat este Penicilina G, iar altul- Moldamin. Daca exista persoane cu sifilis care sunt alergice la acest antibiotic, se va recurge la Tetraciclina, sau la Eritromicina. Tratamentul alopeciei din sifilis se bazeaza pe impiedicarea caderii in continuare a parului, dupa ce se incepe administrarea antibioticului. Apoi se incearca revitalizarea firelor de par, cu uleiuri esentiale, cu balsamuri care intaresc structura acestora.

Tratamentul alopeciei in sifilis da rezultate, caderea parului nu este permanenta. Important este ca pacientii sa respecte terapia cu antibiotice, sa isi administreze la timp medicamentele. Este indicat sa se realizeze un program de educatie sexuala, sa i se explice persoanei afectate care sunt principalele masuri de protejare, impotriva bolilor venerice. Este important sa se depisteze toti partenerii sexuali, pentru a fi investigati si tratati daca au si ei sifilis. Tratamentul alopeciei este in unele cazuri dificil, mai ales in forma ereditara. In acest caz este indicata ca persoanele care au la unul din parinti semne, sa inceapa din vreme o terapie de ingrijire a parului exista numeroase medicamente, dar nu de multe ori rezultatele sunt chiar pe masura asteptarilor. Este o afectiune care, desi nu e grava, nu cauzeza simptome severe, este neplacuta. Implica aspectul estetic, afecteaza calitatea vietii, este deranjanta. Cand apare la persoanele mai tinere, este cu atat mai mult mai complexanta. In chimioterapie, tratamentul alopeciei se va incepe dupa oprirea administrarii citostaticelor. Se va incepe un program de fortifiere a firului de par, cu ulei de jojoba, sau salvie. De obicei, parul se regenereaza perfect.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.