Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament candidoza

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament candidoza

Tratamentul candidozei este de cele mai multe ori usor, insa uneori pot aparea recaderi, boala poate sa reapara. Este necesar si un regim alimentar special, se vor evita zaharurile (dulciurile) si grasimile, precum si consumul de alcool. Acestea pot mentine infectia. Trebuie sa se ia in calcul faptul ca, in mod normal, prezenta candidei albicans nu duce la boala. Acest lucru se petrece doar cand imunitatea e relativ scazuta. Asta se intampla cand bacteriile prezente in mod normal in corp (in intestin, mai ales) sunt distruse. Acestea ar lupta impotriva altor microbi. Eliminarea lor lasa loc altor infectii. Aceste bacterii „bune” pot fi distruse in urma unui tratament cu antibiotice. Astfel, ele trebuie redobandite.

Este necesar consumul de iaurt, de fructe si legume, care restabileste flora intestinala (bacteriile localizate normal aici). Tratamentul candidozei bucale necesita o hidratare eficienta, cu lichide reci, aplicarea de gheata, pentru a calma iritatia limbii. Igiena trebuie sa fie eficienta, se pot mentine niste solutii saline in zona afectata. Deasemenea, se indica niste creme cu Cotrimoxazol, care sa distruga ciuperca. Persoanele care poarta proteze dentare au des candidoza, necesitand o igienizare mai buna. In ceea ce priveste tratamentul candidozei vaginale, o atentie deosebita se acorda igienei regiunii intime. Se va realiza spalarea ori de cate ori este nevoie, avand in vedere secretiile abundente, care irita zona. In plus, acestea accentueaza mancarimile. Se prefera baile cu apa calduta, evitand sapunurile obisnuite. Acestea modifica Ph-ul zonei genitale, fapt ce favorizeaza dezvoltarea ciupercii. Se recomanda folosirea unor geluri, unor solutii speciale pentru regiunea vaginala. Utilizarea irigatorului este benefica, dar nu excesiv. Ar putea distruge bacteriile care se dezvolta in mod normal in vagin, conducand la aparitia altor microbi, ce produc boli. Lenjeria intima nu trebuie sa fie sintetica, deoarece nu lasa pielea sa respire, antrenand si acumularea transpiratiei. Alaturi de secretiile abundente, acest fapt conduce la iritarea masiva a zonei. Se prefera lenjeria din bumbac, ce va fi de fiecare data bine spalata, dezinfectata, pentru a evita recontaminarea. Uneori, dupa tratamentul candidozei si vindecarea ei, femeile se reinfecteaza, de pe lenjerie. Se vor folosi absorbante zilnice, schimbate periodic, pentru ca zona genitala sa fie in permanenta curata si uscata. Este recomandat tratamentul candidozei si la partenerul sexual, deoarece, daca si el este contaminat, va reinfecta femeia. Un vagin uscat este un mediu prielnic pentru dezvoltarea atat a bacteriilor, cat si a ciupercilor. De aceea, este recomandata utilizarea lubrifiantului in timpul actului sexual. In caz contrar se pot produce iritatii. Solutiile antiseptice cu musetel, introduse in irigator sau in apa de baie au efecte benefice in tratamentul candidozei, calmand mucoasa vaginala. Folosirea prezervativului combate transmiterea de la un partener la altul. In formele de boala ce afecteaza pielea, este necesara o atentie speciala.

Zona lezata trebuie sa fie mereu curata, uscata. Tratamentul candidozei se bazeaza pe creme ce contin Amfotericina, sau Fluconazol. Acestea sunt niste antifungice (lupta impotriva ciupercii). Pielea va fi spalata cu niste solutii antiseptice, se va usca prin tamponare, nu prin frecare, pentru a nu irita si mai mult zona. In cazul unui nou-nascut, pielea de pe fese este rosie. Este bine sa se schimbe des scutecul, sa se aplice pudra cu talc si creme pentru cicatrizare. Persoanele care au diabet zaharat trebuie sa isi administreze corect terapia, pentru ca glicemia sa fie la un nivel bun. In caz contrar, infectia ar putea sa aiba multe recaderi. Tratamentul candidozei este absolut necesar, deoarece afectiunea poate avea multe episoade si complicatii. Boala nu este severa, dar apar multe recaderi. De putine ori se rezuma la o singura aparitie. In general, cauzele care au favorizat aparitia predispun si la recidive. Tratamentul candidozei se recomanda de catre medicul dermatolog, sau de catre ginecolog. Nerespectarea indicatiilor acestora conduce la o mentinere a bolii.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.