Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratamentul eczemei

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratamentul eczemei

Tratamentul eczemei este stabilit in functie de cauza acesteia, in functie de stadiul afectiunii, de cat de grava este, de cat de rapid se extinde. Pot fi forme mai severe, care progreseaza in scurt timp, necesitand o terapie mai agresiva. Se vor utiliza medicamente mai puternice. Tratamentul eczemei este variat, si in functie de localizarea petelor. Ca prima masura de terapie, este indepartarea elementului ce a condus la aparitia bolii.

Este bine ca persoana afectata sa evite, in continuare, pe parcursul vietii, acea substanta numita alergen. Acest termen se refera la faptul ca produce alergii. In eczema microbiana se porneste de la faptul ca o bacterie a dus la aparitia bolii. Mai exact, elementele ce rezulta din metabolismul microbului sunt toxice pentru persoana respectiva. Se vor administra in tratamentul eczemei antibiotice. Se fac analize speciale, de sange, pentru a identifica exact care este bacteria implicata. In functie de asta, se administreaza antibioticul. Acesta poate fi Cefotaxim, Cefaclor, Cefuroxim. Uneori o ciuperca este cea care determina boala. Astfel, se vor folosi antifungice, precum Cotrimoxazol, Itraconazol, Fluconazol. Petele de pe piele sunt uneori insotite de inflamatie. Este recomandat ca tratamentul eczemei sa contina si un antiinflamator. Daca acele vezicule cu lichid se sparg, se recomanda aplicarea unor comprese umede, care contin solutii antiseptice. Se pot imbiba acele comprese cu acid boric. Si anumiti coloranti, precum albastru de metil sau violet de gentiana pot fi utilizati. Tot cu rol antiinflamator sunt folosite niste spray-uri ce contin corticoizi speciali pentru aplicarea pe piele. Oxycort-ul este un exemplu, utilizat des in tratamentul eczemei. Se aplica foarte usor, neproducand efectele adverse pe care le au, in general, corticozii. Asta de datoreaza faptului ca medicamentul nu ajunge in organism in cantitati mari. Exista si niste paste cu Hidrocortizon, niste creme, care scad inflamatia. Se mai pot realiza bai emoliente, care inmoaie pielea uscata,. Elocomul, pivalatul de flumetazona, advantanul, betadermul sunt exemple de medicamente cu rol benefic in tratamentul eczemei. Daca pielea este prea uscata, daca se ingroasa, se apeleaza la gudroane. Se mai aplica si niste pansamente cu corticoizi. Keratoliticele sunt niste substante care reduc straturile de piele ingrosata. Unul din simptomele cele mai greu de suportat de catre persoana afectata este mancarimea de piele.

Astfel, tratamentul eczemei va include niste medicamente care amelioreaza acest semn. Se apeleaza la Loratadina, Cetirizina, Desloratadina, Terfenadina. Tratamentul eczemei intr-o forma mai severa necesita aplicarea unei corticoterapii sistemice, folosind Prednison. Acest fapt inseamna ca se administreaza comprimate. Problema majora este faptul ca apar efecte adverse. Poate sa existe: dezvoltarea sanilor la barbati, a pilozitatii (par excesiv, prea mult) la femei, obezitate. Este necesara respectarea unui regim alimentar, evitarea contactului cu substante ce produc iritatii. In dermatita atopica se foloseste locoid, elocom sau betaderm. Tratamentul eczemei de asa tip este mai agresiv, deoarece boala apare printr-o predispozitie genetica. Practic, poate sa se manifeste oricand. Se apeleaza si la medicamente precum tacrolimus crema sau pimecrolimus crema. La unii pacienti se recomanda schimbarea locului de munca, atunci cand se intra in contact cu noxe si substante toxice. In caz contrat, tratamentul eczemei nu are eficienta decat pe moment, aparand mereu alte episoade. Tratamentul eczemei poate fi uneori dificil, deoarece factorul care a declansat-o poate persista.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.