Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament paduchi

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament paduchi

In caz de pediculoza (paduchi), cea mai importanta masura este prevenirea transmiterii exagerate a bolii. Exista situatii cand se ajunge la epidemii. Datorita imbunatatirii controalelor in scoli si gradinite, datorita masurilor de prevenire, de educatie sanitara, in ultimii ani pediculoza a fost mai putin frecventa. Copii vor fi invatati sa nu isi imprumute obiectele de vestimentatie, deoarece in acest fel se transmite cel mai usor pediculoza corpului. Referitor la pediculoza pubiana, educatia sexuala este importanta. Aici este vorba, insa, de cele mai multe ori, de o categorie de persoane cu un nivel educational redus.

Tratamentul pediculozei capului se bazeaza intai pe o igiena locala, se va spala cu apa si sapun zona afectata si se va aplica o solutie cu acid acetic. Se vor identifica lindenii (ouale paduchilor), pentru a sti care este zona afectata. Se aplica apoi substante care lupta impotriva parazitului. Lindanul sub forma unei pudre este cel mai des folosit. Are rezultate bune. In tratamentul pediculozei capului se apeleaza la substante precum Pitretrine, Crotamiton. Acestea distrug lindenile. Se mai foloseste Malathionul. Daca in urma mancarimilor de piele pacientul s-a scarpinat excesiv, ramanand urme, acestea se pot infecta cu o bacterie. Este bine sa se administreze antibiotic, pentru a evita acest risc, sau pentru a trata infectia daca s-a produs. Tratamentul pediculozei capului se realizeaza pana cand lindenile nu mai sunt vizibile pe firele de par. Dupa 8-10 zile, se repeta exact in aceeasi forma. In cazul pediculozei corpului, se vor dezinfecta hainele care sunt parazitate de catre paduchi. Se aplica apoi Lindan, realizandu-se pudraje locale , timpt de doua-trei zile. Cotramitonul sub forma de lotiune este des utilizat pentru a indeparta lindenii. Malathionul este o alta substanta cu efecte benefice, daca se aplica la timp. In tratamentul pediculozei corpului se va apela si la Pipevonyl butoxid, pentru a combate parazitii. Se va realiza dezinfectia lenjeriei, pudrandu-se cu insecticide, spalandu-se, fierbandu-se si calcandu-se. Inainte de a incepe tratamentul pediculozei pubiene, este important sa se realizeze educatie sanitara, sa i se explice pacientului cum se poate contamina si cum se previne contaminarea. Se va insista asupra masurilor de igiena locala. Se vor rade firele de par, pulverizandu-se apoi Lindan.

Tratamentul pediculozei pubiene este bazat pe precipitat galben de mercur, care se aplica direct pe zonele afectate. Aplicatiile locale cu fluoresceina sunt eficiente pentru situatiile cand paduchii au migrat, ajungand la zona pleoapelor. Lenjeria intima va fi spalata, fiarta, pentru a se indeparta definitiv lindenile. Tratamentul pediculozei pubiene se va repeta dupa sapte-zece zile, pentru a se indeparta cu certitudine toti parazitii. Este bine sa fie examinati de catre medicul dermatolog si partenerii sexuali ai persoanei cu pediculoza pubiana. Acestia vor fi si ei tratati cu scopul de a se evita transmiterea mai departe a bolii. Pediculoza nu mai este o boala atat de frecventa, datorita cresterii masurilor de prevenire. Daca boala mai apare, este vorba de cateva cazuri, in scoli sau gradinite, sau in randul persoanelor din categorii sociale mai defavorizate. Momentan, rar mai apar epidemii. Este bine ca toti cei care intra in contact cu persoane care au pediculoza sa se adreseze medicului, pentru a evita imbolnavirea.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.