Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament scabie

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament scabie

Scabia se suspecteaza in momentul aparitiei pruritului (in special cel nocturn, neinfluentat de antihistaminice) si cand apare intr-o colectivitate unde exista alte cazuri cu raie. In tratamentul scabiei se folosesc preparate locale, aplicate direct pe piele sau generale, insa cu o eficienta scazuta. De prima intentie in tratamentul scabiei este aplicarea cutanata de solutii. Se folosesc in special unguente cu diverse substante care pot distruge parazitul (forma adulta, oua, larve), dar cu toxicitate pentru om, din aceasta cauza trebuie repectat cu strictete timpul de pastrare a substantei pe piele. Se aplica pe tot corpul, evitand fata, chiar daca leziunile se gasesc numai pe o parte a corpului.

Unele preparate se aplica dupa baia generala si se pot lasa sa actioneze pana la 12 ore, durata tratamentului este de 3 zile. Cele mai utilizate tratamente locale din scabie sunt:

 - sulf precipitat 10% la adult, 3-5% la copil – se aplica 3 nopti la rand, aplicarea este urmata mereu de spalare. Timpul de contact cu pielea nu trebuie sa depaseasca 8-10 ore. Este iritant si sensibilizant.

- hexaclorciclohexan (Lindan) 1% la adult si 0,1% la copii – se administreaza 2 aplicatii la 12-24 de ore, 2 seri la rand. Nu se lasa sa actioneze pe corp mai mult de 8 ore, apoi se indeparteaza prin spalare. Este contraindicat la gravide din cauza potentialului neurotoxic.

- benzoat de benzil 25% la adult, 10-25% la copii – efect antiscabios bun, este mai putin iritant decat sulful.

- crotamiton (Eurax) 10% - permetrina 5% (Spregal, Scabex) – antiscabios cu toxicitatea redusa, se aplica peste noapte urmand ca dimineata sa fie indepartat cu apa, reaplicarea se repeta peste o saptamana.

Pruritul persistent dupa tratament se poate trata cu antihistaminice si sedative. Antiscabicidele pot determina in urma contactului cu pielea dermatita de contact, care nu trebuie confundate cu persistenta sau recurenta infectiei. Confundate cu persistenta sau recurenta infectiei determina uneori pacientii sa aplice si mai intens antiscabicide cu exacerbarea reactiei cutanate. Un consult de specialitate poate pune precis diagnosticul de scabie si poate fi prescris un tratament care sa corespunda starii de sanatate (copii, gravide, alte boli asociate, infectia leziunilor). Dupa un prim episod de scabie, unele persoane pot ramane cu sindrom post-scabios, care poate fi asociat cu prurir psihogen. Dupa prescrierea tratamentului medicamentos al scabiei, nu trebuie uitate masurile de eliminarea a parazitului (aerisire lenjeriilor de pat, hainelor).

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.