Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament sclerodermie

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament sclerodermie

Tratamentul sclerodermiei trebuie sa fie precedat de un diagnostic corect. Este important sa se stabileasca exact ce tip de boala este, care forma de sclerodermie este prezenta la pacientul respectiv. Boala nu poate fi tratata in totalitate, dar este necesara oprirea evolutiei. Tratamentul sclerodermiei generalizate este foarte dificil, nefiind posibila vindecarea efectiva a afectiunii. Este indicata adresarea la medic inca de la primele simptome, de la aparitia petelor de pe piele. In caz contrar, se ajunge la o piele dura, ca ceara, care afecteaza mimica fetei, se sterg ridurile de expresie. Practic, oricare ar fi starea de spirit a persoanei respective, aspectul fetei va fi acelasi.

Daca tratamentul sclerodermiei nu este inceput la timp, daca nu este administrat corect, forma fetei va fi inestetica. Nasul devine ascutit, pielea cazuta, gura este mai mica si arcadele dentare sunt permanent vizibile. Pleoapele inferioare se retrag, devin mai mici, apare scaderea secretiei lacrimale. Daca lacrimile sunt insuficiente, ochii sunt uscati, aparand infectii. Este bine ca in tratamentul sclerodermiei sa se asocieze si niste picaturi pentru a creste productia lacrimilor. Pentru a trata sclerodermia generalizata se vor utiliza corticoizi, care scad inflamatia. Se apeleaza la Prednison, sub forma de comprimate. Tratamentul sclerodermiei va contine medicamente care sa reduca ingrosarea pielii, aderenta ei de planurile de dedesubt. Sunt des utilizate D-penicilamina, Colchicina, Piascledin, Vitamina E. In acest fel, se poate opri evolutia bolii, in sensul ca pielea nu va mai fi aderenta de zonele de dedesubt, nu va mai disparea mimica fetei, vor fi prezente ridurile de expresie macar partial. In crize, cand boala are o evolutie rapida, se poate apela la citostatice pntru tratamentul sclerodermiei. Se va utiliza Azatioprina, Ciclofosfamida, Metrotrexat. Tensiunea arteriala a acestor pacienti poate fi marita. Astfel, este bine ca tratamentul sclerodermiei sa contina si medicamente care sa reduca nivelul marit al tensiunii sangelui. Se va apela la Enalapril, Captopril. Progesteronul este un hormon utilizat pentru a preveni ca pielea sa devina dura, inflexibila. Nifedipinul si Xantinolul nicotinat are rolul de a dilata vasele de sange, de a le mari calibrul, dimensiunile. Daca apar infectii se vor utiliza antibiotice (Claritromicina, Doxiciclina). Este bine ca in tratamentul sclerodermiei generalizate sa se foloseasca si niste medicamente care se aplica direct pe leziunile de pe piele. Se vor utiliza antiinflamatoare, vasodilatatoare. Este bine sa se apeleze la niste aplicatii locale sau la injectii. Medicamentele se vor injecta direct in leziuni. Pe langa tratamentul bazat pe medicamente, se va apela la ionizari, ultrasonoterapie. Tratamentul sclerodermiei care afecteaza doar pielea (localizata) este mai putin complicat. Se administreaza si aici medicamente care dilata vasele de sange (Nifedipina).

Si comprimatele care scad nivelul de duritate a pielii, care mentin elasticitatea, sunt utilizate. Se realizeaza masaje locale pentru a stimula vasele de sange. Fizioterapia, ionizarile si ultrasunetele sunt si ele des folosite. Se mai pot realiza, in tratamentul sclerodermiei localizate, infiltratii cu niste medicamente antiinflamatoare, bazate pe cortizon. Tratamentul sclerodermiei, in ambele forme, nu vindeca. Important este sa se opreasca evolutia bolii, sa nu se ajunga in faze avansate. Adresarea la medic din timp, inca de la primele simptome, respectarea indicatiilor acestuia, un tratament corect, sunt cele mai importante elemente. In caz contrar, boala va evolua, se va ajunge la forme severe.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.