Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament sicozis

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament sicozis

In ceea ce priveste tratamentul sicozisului, acesta se adreseaza pe de-o parte tratarii leziunilor existente si pe de alta parte, tratarii complicatiilor, adica a infectiei, a cicatricilor cheloide si a hiperpigmentarii. Primul lucru pe care trebuie sa il faca o persoana ce sufera de sicozis este evitarea barbieritului. Evitarea totala a barbieritului timp de 3 sau 4 saptamani este cea mai buna solutie. Odata ce firul de par ajunge suficient de lung, acesta nu va mai creste sub piele. De asemenea, este indicat ca in aceasta perioada sa se foloseasca o crema ce contine cortizon pentru a reduce inflamatia si pruritul. In plus, inaintea barbieritului, este recomandat ca zona afectata sa fie curatata prin aplicarea unei comprese sterile cu apa calda, apoi sa se foloseasca un gel de barbierit pentru a reduce iritatia. O alternativa in tratarea sicozisului este si epilarea chimica, care presupune folosirea unor substante ce actioneaza prin dizolvarea keratinei ( care se gaseste in structura firului de par).

Printre substantele folosite in epilarea chimica sunt tioglicolatul de calciu sau tioglicolatul de potasiu, care desfac puntile disufurice din structura keratinei. Cu toate acestea, epilarea chimica este iritanta pentru piele, in special pentru fata, si nu este recomandata la cei cu ten sensibil. Epilatul chimic este in general indicat pentru indepartarea firelor de par de la nivel membrelor. Dupa aplicarea solutiei, se efectueaza miscari in directia opusa firelor de par. Avantajele acestui tip de epilare constau in faptul ca este o metoda rapida, ieftina care se poate efectua acasa. Ca dezavantaje, in urma epilarii chimice, firul de par creste relativ repede ( la 2-5 zile) si mai gros. De asemenea, un alt dezavantaj ar fi ca irita pielea. In tratarea sau prevenirea reaparitiei sicozisului, se pot folosi si aparatele de ras electrice, care nu sunt atat de iritante pentru piele cum sunt este lama de ras. Este indicat ca aparatul sa nu se apese foarte tare pe piele si sa se evite turele multiple repetate pe aceeasi zona de barbierit. In ceea ce priveste tratarea hiperkeratozei ce rezulta in urma sicozisului, pot fi folosite creme ce contin acid retinoic ( RetinA). Aceasta substanta activa este eficace in tratamentul acneei, dar se pare ca este eficienta si in ameliorarea hiperkeratozei. Crema ce contine acid retinoic se aplica o singura data pe zi, inainte de culcare, in strat subtire pe zonele afectate. Rezultatele apar dupa 2-3 saptamani, Trebuie mentionat ca acidul retinoic produce cateva reactii locale, cum ar fi eritem, arsura, usturime, caldura locala etc. De aceea, trebuie evitat contactul cu mucoasele ( ochi, pleoape, gura). In plus, nu trebuie folosite produse astringente concomitent cu administrarea cremelor pe baza de acid retinoic. Nu trebuie uitat ca inainte de aplicarea cremei, zonele interesate trebuie curatate. In tratamentul sicozisului, s-a constatat ca tratamentul combinat ce contine acid retinoic, fluocinolon acetonid si hidrochinona este eficient. Prin combinarea celor trei substante active este ameliorat nu numai hiperkeratoza (acidul retinoic), dar si inflamatia ( fluocinolon acetonid) si hiperpigmentarea (hidrochinona).

In cazul in care sicozisul a dus la formarea de pustule sau abcese, atunci trebuie adminstrat un tratament antibiotic. Tratamentele topice pe baza de eritromicina sau clindamicina ajuta la tratarea infectiei ce complica uneori sicozisul. Uneori este necesar tratament antibiotic peros. Singurul tratament definitiv al sicozisului este indepartarea definitiva a firelor de par cu ajutorul terapiei cu laser. Este o metoda eficace, nedureroasa insa necesita mai multe sedinte si este costisitoare.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.