Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament urticarie

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament urticarie

Tratamentul urticariei se bazeaza mai ales pe preventie. Important este ca persoanele care se stiu alergice sa evite contactul cu substantele care sunt iritante, care ii deranjeaza de obicei. Este bine ca ei sa utilizeze preventiv niste medicamente, in situatiile in care considera ca vor intra in contact cu elemente care sunt alergenice (produc alergii). Tratamentul urticariei presupune reducerea inflamatiei. Este indicat sa se foloseasca niste comprese cu acid boric, care se vor aplica direct pe piele, in regiunea umflata. Colorantii precum albastru de metil, violet de gentiana, sunt des utilizati. Exista niste sprayuri, cu antiinflamatoare (corticoizi), numite Oxycort. Acestea reduc semnificativ inflamarea pielii.

Tratamentul urticariei trebuie sa includa anumite medicamente care sa reduca mancarimea de piele. Pastele cu Hidrocortizon, cu loratadina, cetirizina, terfenadina, desloratadina, au un rol semnificativ. Respectarea unei diete, a unui regim alimentar, este foarte important. Se vor indeparta din alimentatie acele preparate care produc alergii. Albusul de ou este unul dintre ele. Pestele, cacao, unele produse lactate trebuie evitate. In general, persoanele stiu care sunt alimentele care declanseaza un episod de urticarie. Se vor evita conservantii, colorantii, antioxidantii. Tratamentul urticariei se realizeaza, in primul rand, timp de zece zile. Daca nu apar rezultate, daca afectiunea nu se amelioreaza, este indicat sa se faca niste investigatii suplimentare, mai amanuntite, pentru a se stabili cu exactitate care este elementul la care persoana respectiva este alergica. Se folosesc medicamente din clasa antihistaminicelor (Difenhidramina, Hidroxizin, Ciproheptadina). Compresele cu mentol, cu calamine, reduc mancarimile de piele, fiind foarte eficiente in tratamentul urticariei. Exista si lotiuni cu substante care reduc acest simptom extrem de deranjant. In formele severe de boala, tratamentul urticariei trebuie sa contina niste substante cu rol imunomodulator. Aceste medicamente ar trebui sa rezolve problemele de imunitate si sa scada frecventa episoadelor. Exista forme de urticarie extrem de severe, care produc probleme respiratorii, care nu permit persoanei afectate sa traga aer in piept si in unele cazuri conduc la deces. In aceasta situatie, e nevoie de tratament sub forma de injectii. Se va apela la adrenalina, hidrocortizon, sau la antihistaminice. Important este ca ele sa se administreze cat mai rapid. In ceea ce priveste regimul alimentar, medicul alergolog va recomanda consumul de supe de legume, precum si legumele proaspete. Se vor evita rosiile si cartofii. Fructele sunt indicate, cu exceptia citricelor, fragilor, capsunilor si piersicilor. Cele excluse sunt extrem de parfumate, contin alergeni. Bine tolerate sunt:orezul, ceaiul de menta, piperul verde, uleiul de masline, sarea de mare, apa plata. Acestea calmeaza iritatia, alergia.

Tratamentul urticariei nu trateaza efectiv boala, ci doar ameloreaza simptomele, scot pacientul din criza, pana la disparitia episodului respectiv. Este, insa, nevoie de schimbarea stilului de viata, pentru a preveni reaparitia altor crize. In principiu, urticaria nu este o afectiune severa. Nu produce complicatii decat in rare cazuri, dar atunci cand apar, sunt serioase. Bine este sa se apeleze din timp la medic, tocmai pentru a evita aceste complicatii. Ideal ar fi ca, prin respectarea regimului alimentar si prin evitarea alergenului (praf, polen, mucegaiuri), sa se previna declansarea semnelor.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.