Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament bronsita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament bronsita

Tratamentul bronsitei este complex si urmareste scaderea simptomelor si ameliorarea starilor de discomfort pentru pacient. Tratamentul bronsitei  imbunatateste calitatea vietii si reduce timpul de boala. In cazul Bronsitei tratamentul trebuie instaurat rapid pentru a preveni eventualele complicatii.In functie de gradul severitatii bolii si de comorbiditatile pe care le are pacientul, acesta va efectua tratamentul acasa sau intr-o unitate medicala. Daca pacientul are si alte boli pulmonare sau bronsita are caracter sever, exista posibilitatea unei decompensari grave care necesita internarea pacientului intr-o sectie de terapie intensiva. Tratamentul ambulator este instaurat cand pacientul tuseste productiv, are dispnee sau febra, astenie.

Acesta cuprinde in primul rand o clasa de medicamente numita expectorante, care au rolul de a usura tusea si de a grabi procesul de eliminare a secretiilor prin fluidizarea lor. In cazul in care tusea este grava si nu lasa pacientul sa doarma, se administreaza antitusive. Trebuie evitata deshidratarea si pacientul trebuie sa stea in repaus pana la ameliorarea starii. Pentru diminuarea simptomelor se pot administra antiinflamatoare nesteroidiene si analgezice, iar in cazul in care pacientul are febra, antipireticele vor ameliora starea pacientului. Tratamentul bronsitei cu antibiotice este indicat in cazul in care pacientul are risc crescut de a dezvolta complicatii sau in cazul in care secretiile sunt mucopurulente si in cantitate foarte mare. Antibioticul va fi ales in functie de germenele cu care pacientul este infectat, se alege numai in urma unui examen de sputa care va fi urmat de o cultura cu antibiograma. Deoarece exista riscul de a dezvolta rezistenta la anumiti patogeni, pacientii nu trebuie sa ia antibiotic decat la indicatia exacta a medicului, urmanad schema de tratament toata perioada chiar daca simtomele dispar. Tratamentul cu bronhodilatatoarele sunt o clasa importanta de medicamente care sunt utile in Bronsdita, ele ajuta la dilatarea cailor aeriene si diminua senzatia de sufocare si dispeneea. O clasa importanta sunt beta 2- agonistii si acestia necesitand indicatia unui doctor inainte de administrare. Aerul din camera pacientului trebuie sa fie umed pentru a ajuta la expectoratia mucusului care de multe ori poate sa fie aderent. Tratamentul pentru bronsitele date de iritanti sunt diferite, acestea necesita asociata corticoterapie care sa diminueze procesul inflamator de la nivelul cailor aeriene si sa scada cantitatea de mucus eliminata ca urmare a inflamatiei locale. Este necesara eliminarea din mediul bolnavului a tuturor iritantilor care pot mentine starea de inflamatie sau pot accentua simptomele.Tratamentul bronsitei mai poate cuprinde si norme generale de igiena care au rolul nu numai de a preveni instalarea bolii ci si de a grabi vindecarea acesteia, acestea sunt evitarea fumatului sau a inhalarii de fum de tigara, evitarea traiului intr-un mediu poluat sau cu factori iritanti, daca perosanele se cunosc cu diferite alergii trebuie evitata interactiunea cu factorii alergeni ce pot duce la exacerbari ale bolii sau la manifestarea lor. Tratemntul bronsitei cronice se bazeaza cel mai mult pe inhalarea de bronhodilatatoare si in cazul in care boala de fond are acutizari atunci in functie de intensitatea lor trebuie instaurat un tratament care duce la limitarea distructiilor locale si la instalarea cat mai rapida a starii de normalitate.

Incetarea fumatului este unul dintre cele mai importante gesturi ce trebuie facute pentru vindecarea cat mai rapida a bolii, fumul de tigara este responsabuil de mentinerea unui proces inflamator cronic la nivelul cailor aeriene si favorizeaza instalarea unor boi pulmonare si mai ale singreuneaza tratamentul initiat. Tratamentul are efect in aproximativ 10-14 zile, dar tusea poate sa persite o perioada mai lunga, daca tratamentul nu umbunatateste starea pacientului deloc este bine ca dupa 7 zile acesta sa se prezinte la medic pentru a primi o schema de tratament diferita si completa.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.