Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratamentul laringitei

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratamentul laringitei

Tratamentul laringitei are ca scop diminuarea simptomelor suparatoare pentru pacient si imbunatatirea calitatii vietii acestuia, impreuna cu tratarea cauzei si prevenirea recidivelor. Deoarece laringita are cel mai des cauza infectioasa a tractului superior, este necesar consultul unui medic pentru a stabili daca este indicat un tratament cu antibiotice specifice pentru germenul cauzator. In rest cazurile de laringita nu necesita un tratament agresiv , decat daca sunt provocate de corpi straini localizati la nivelul laringelui sau iritatii cu agenti chimici sau fizici.

Laringita acuta provocata de agenti infectiosi se poate trata acasa cu repaus la pat, repaus vocal, o hidratare corespunzatoare alaturi de medicamente ce au rolul de a scadea inflamatia locala. Medicatia se poate prescrie strict pentru tratamentul laringelui sau pentru simptomele ce insotesc patologia de la acel nivel. Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt indicate pentru scaderera procesului inflamator, antipiretice daca cumva laringita este insotita de febra, antitusive si decongestionante nazale pentru imbunatatirea starii pacientului. Laringita acuta in general raspunde rapid la tratament si simptomele scad in intensitate in 24 ore, urmand ca ele sa de remita complet in 7-10 zile daca tratamentul este corect administrat. In cazul in care pacientul necesita o cura de antibiotice, este foarte important ca acesta sa fie tintita pentru germenele ce provoaca laringita. In cazul in care antibioticul nu este corect administrat pot exista cazuri de rezistenta ulterioara la antibiotice, o probleme cu consecinte grave pentru pacient. In cazul in care laringita este data de un agent iritativ, pacientul trebuiesa se indeparteze de sursa cauzatoare de iritatie si sa se duca in locuri bine aerate si ventilate. Laringita poate sa apara si ca urmare a unei alergii, acesta patologie fiind tratata cu medicamente specifice antialergice si cu consultul unui alergolog pentru stabilirea cauzei cauzatoare. In acest caz pacientul trebuie sa stea cat mai departe de sursa alergenica si sa incerce sa evite contactul cu ea. Tratamentul laringitei cauzate de refluxul gastro-esofagian este specific gastro-enterologilor si incearca sa diminue refluxul patologic catre laringe a secretiilor din tractul digestiv. Pe langa tratamentul medicamentos este necesar ca pacientul sa adopte un masuri preventive ce au rolul de a completa actiunea medicamentelor, acestea sunt necesare pentru o mai buna recuperare si pentru scurtarea timpului de tratament. Repausul vocal este important, este necesar ca pacientul sa evite tipatul, folosirea vocii foarte mult timp cu suprasolicitarea structurilor. Tratamentul tusei este important, daca ea apare si este iritativa poate duce la afectarea laringelui in efortul de a tusi cu complicatii ulterioare. Fumatul este interzis deoarece prelungeste durata de tratament, mentine inflamatia locala, mentine iritatia si reactia organismului impotriva fumului, acest lucru ducand in final la o vindecare nesatisfacatoare cu posibilitatatea transformarii tusei acute intr-una cronica. Umiditatea mediului si hidratarea corecta sunt importnate pontru eliminarea secretiilor de la nivelul laringelui, acest lucru ducand in final la o vindecare mai rapida a laringitei.

Tratamentul laringitei nu este specific, dar daca pacientul intarzie cu prezentarea la un medic este posibil ca patologia laringelui sa provoace complicatii ce ulterior afecteaza calitattea vorbitului si a vocii. O infectie la nivelul laringelui se poate raspandi rapid la nivelul celorlalte cai respiratorii, acest lucru ducand la o afectare multipla de organe, care poate sa fie suparatoare pentru pacinet si mai rgeu de tratat. Tratamentul laringitei incepe cu oprirea fumatului sau expunerii la fumul de tigara, acest lucru fiind un pas important in tratarea corecta si eficace a patologiei laringiene. Tratamentul trebuie instaurat cat mai rapid si trebuie sa fie dedicat agentului cauzator de iritatie sau inflamatie de la nivelul laringelui, acesti pasi fiind cheia succesului pentru o terapie eficienta.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.