Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratamentul pleureziei

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratamentul pleureziei

Tratamentul pleureziilor are ca scop diminuarea simptomelor suparatoare pentru pacient si imbunatatirea calitatii vietii. Tratamentul pleureziei trebuie sa se adreseze in principal cauzei care a dus la afectarea pleurei sin u in ultimul rand complicatiilor date de pleurezie. Tratamentul trebuie sa previna afectarea functiei respiratorii si sa duce intr-un timp cat mai scurt la resorbtia lichidului. Acest lucru se poate face medical, chirurgical sau prin rezolvarea cauzei primare. Tratamentul tine in primul rand de cauza pleureziei, daca aceasta este legata de un episod infectios ce afecteaza direct pleura sau structurile inconjuratoare, acesta trebuie tratat cu antibiotice sau terapii complexe care duc la inlaturarea patogenului din corpul uman. Antibioterapia se face strict adresata catre patogenul ce a fost identificat in prealabil printr-un examen bacteriologic urmat de o cultura.

Tratamentul cu antibiotice este specific si este direct proportional cu dimensiunile afetarii organice, localizarea infectiei, pericolul dat de ea si sensibilitatea germenilor.Tratamentul durerii din pleurezie se poate face cu anlgezice uzuale si antiinflamatoare nesteroidiene, acesta terapie se adreseaza formelor usoare de pleurezie. Este importanta eliminarea durerii din tabloul clinic pentru ca aceasta permite pacientului sa respire corect. Prezenta de lichid ce nu are capacitatea de resorbtie dicteaza necesitatea de eliminare a sa, de cele mai multe ori acest lucru facandu-se de catre doctorul pneumolog sau chirurgul toracic. Tratamentul de eliminare a lichidului are ca scop prevenirea complicatiilor ca insuficienta respiratorie, date de imposibilitatea unei respiratii corecte. Toracocenteza este o tehnica de tratament ce se refera la drenarea lichidului din cavitatea pleurala cu ajutorul unui ac fin, acesta se face prin punctie cu un ac pana la nivelul pleurei de unde se va extrage indeajuns lichid cat sa permita pacientului sa respire corect. Tratamentul acesta are ca scop diagnosticarea tipului de revarsat lichidian si terapia pleureziei. Contraindicatile toracocentezei sunt putine si se refera in special la boli de coagulare preexistente. Pot aparea complicatii, dar metoda are succes de cele mai multe roi si ofera informatii importante despre terapia ulterioara. Odata eliminat lichidul, se poate face investigatia bacteriologica si citologica a lui care va oferi informatii despre strategia ce trebuie urmata pentru vindecarea completa a patologiei ce da pleurezie. Daca pleurezia apare ca urmare a unei neoplazii tratamentul sau este diferit in functie de stadiul in care se afla procesul malign. Astfel se pot instaura mai multe strategii, tratamentul putand sa cuprinda dispozitive de drenaj permanent al lichidului, toracenteze repetate sau o procedura numita pleurodeza care consta in inserarea unor substante chimice intre cele doua pleure ce au rolul de a le lipi si astfel de a preveni acumularea excesiva de lichid de la acel nivel. Biopsia pleurala toracoscopica este o procedura care permite prelevarea unei portiuni din pleura pentru analiza sa ulterioara care va duce la elaborarea unui diagnostic specific. Acest lucru se practica cel mai des in cazul in care pacientul prezinta pleurezii recidivante fara o cauza evidenta.

Dupa efectuarea diferitelor cure de tratament, este bine ca medicul sa trimita pacientul la tratamente de refacere, care vor reinvata pacientul sa respire corect si sa-si imbunatateasca capacitatea respiratorie prin diferite tehnici. Aceste terapii adjuvante sunt importante pentru prevenirea unor complicatii ulterioare ce pot sa fie suparatoare pentru pacient. Tratamentul pleureziilor este complex si este importanta rezolvarea lor prin terapie tintita deoarece pleura este in stransa legatura cu plamanii, iar o afectare a lor poate duce la complicatii grave.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.