Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratamentul bursitei

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratamentul bursitei

Tratamentul Bursitei are ca scop inlaturarea simptomelor dureroase suparatoare pentru pacient si redarea functionalitatii articulatiei, cu imbunatatirea calitatii vietii si prevenirea recidivelor. Tratamentul este in general conservator si este diferit in functie de intensitatea simptomelor si de gradul de afectare a structurilor existente la nivelul articulatiei. Cel mai bun lucru cu care se incepe orice schema de tratament in cazul unei bursite este repausul care are rolul de a relaxa structurile si de grabi procesul de vindecare. Primul pas este repausul si evitarea oricarei activitai ce poate suprasolicita articulatia, de asemenea trebuie evitata aplicarea de presiune in zona respectiva. Un alt prim gest terapeutic ce poate ajuta este aplicarea de comprese reci la nivelul articulatiei afectate pentru a reduce inflamatia locala. Pentru scaderea intensitatii simptomelor dureroase se poate administra medicatie analgezica inpreuna cu antiinflamatoare nesteroidiene ce au rolul de a reduce inflamatia locala. In tot acest timp trebuie respectata regula nesuprasolicitarii articulatiei, deoarece orice miscare poate intretine procesul inflamator. Pe masura ce durerea dispare este bine ca pacientul sa fie instruit sa efectueze diferite miscari cu rolul de tonifiere si fortificare pentru a preveni ulterior redoarea articulara.

Un alt sfat este legat de reluarea activitatii gradat, intr-un ritm care sa nu suprasolicite articulatia si nici sa nu intretina procesul inflamator. Un ritm de viata echilibrat cu consumul de nutrienti necesari proceselor de refacere si reconstructie celulara este important in procesul de vindecare. Daca Bursita este severa si nu se vindeca o durata lunga de timp se poate indeparta excesul de fluid de la nivelul bursei cu metoda aspiratiei printr-un ac fin. Apoi medicul poate incerca metode de compresie care sa nu permita refacerea lichidului intr-o cantitate mare. Daca in fluidul extras se observa si se demonstreaza prezenta unui agent patogen, este bine sa se instaureze terapia specifica , de multe ori aceasta insemnand administrarea de antibiotic local sau sistemic. Daca Bursita este invalidanta pentru pacient si simptomele dureroase sunt de intensitate crescuta se poate apela la terapia cu corticosteroizi pentru a reduce procesul inflamator. Acesta este de preferat sa fie administrat local pentru a reduce efetele secundare. Caracterul Bursitelor poate sa fie recidivant si de aceea este important ca procesul inflamator sa fie tratat rapid si corect pentru a preveni microleziunile locale ce pot duce la complicatii. Tratamentul bursitei cronice sau recurente poate sa fie chirurgical. Acesta se efectueaza rar deoarece in general Bursitele raspund bine la tratament conservator. Procedurile chirurgicale care se pot folosi pentru a trata bursita neresponsiva la tratament includ aspiratia, incizia si drenajul cantitatii suplimentare de lichid, inlaturarea proeminenteleor osoase sau a structurilor ce provoaca bursita sau excizia bursei care se inflameaza cronic.ca masuri de profilaxie in Bursita este important ca pacientul sa evite activitatile care dau simptome sau agraveaza starea articulatiei, sa evite tensionarea locala sau aplicarea de presiune, sa evite sa faca sporturi ce suprasolicita articulatia, sa protezeze zonele afectate mai des si sa stie sa recunoasca simptomele bursitei. O dieta echilibrata este importanta pentru ca organismul are nevoie de constituenti pentru refacerea structurilor.

Evitarea fumatului si a toxicelor poate sa fie un factor pozitiv, deoarece fumatul interactineaza cu microcirculatia si poate agrava starea articulatiei. Bursita este o patologie ce beneficieaza in general de tratament conservator, dar avand un caracter recidivant nu este indicata folosirea terapiilor in mod repetitiv si constant. Dupa efectuarea tratamentului corespunzator unii pacienti pot avea nevoie de refacere fizica si de aceea este important ca medicul sa indrume pacientul la fizioterapie si refacere. Menajarea articulatiei alaturi de recunoasterea si tratarea rapida a bursitei pot sa previna complicatii ulterioare ce pot sa fie suparatoare pentru pacient.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.