Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament polimiozita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament polimiozita

Tratamentul polimiozitei are ca scop inlaturarea simptomelor bolii, cu cresterea calitatii vietii si revenirea la o stare de normalitate care sa permita o viata normala. Tratamentul polimiozitei trebuie sa suprime procesul inflamator si sa impiedice liza musculara. Optiunile de tratament sunt limitate in cazul acestei boli, deoarece statusul de boala autoimuna imprima o gravitate suplimentara, deoarece nu se pot prevedea niciodata perioadele de acutizare sau de remisiune si nici intensitatea procesului autoimun declansat. Persoanele cu un astfel de status trebuie sa incerce sa evite expunerea la agenti infectiosi sau toxici ce pot induce acutizari ale bolii, orice reactie a sistemului autoimun impotriva unei afectiuni putand declansa o cascada de reactii ce pot afecta in cele din urma structuri ale corpului, cum se intampla si in cazul polimiozitei. Tratamentul polimiozitei poate sa fie evitat daca pacientul incearca sa previna anumite situatii inductoare de raspuns imun. Ca masura de preventie pentru polimiozita este evitarea suprasolicitarii organismului, evitarea starilor care duc la raspuns imun important cum ar fi: infectile, consumul de toxice ca : droguri, alcool, medicamente cu tropism muscular.tratamentul propriu-zis include o medicatie puternica care sa suprime procesul autoimun si cateva sugestii penstru menajarea structurilor musculare.

Tratamentul polimiozitelor este alcatuit din corticosteroizi, acestia fiind prima alegere in cazul polimiozitei inflamatorii. Corticoterapia amelioreaza simptomele polimiozitei treptat, durata tratamentului fiind dictata de intensitatea procesului autoimun si gradul de afectare. Cum medicatia cu corticosteroizi este cunoscuta a avea diferite reactii adverse, este bine ca pacientul si medicul sau sa monitorizeze atent orice modificare a starii si sa incerca sa minimizeze trtamentul. Tratamentul imunosupresor se foloseste in cazul in care pacientul nu raspunde corespunzator la corticoizi si liza musculara este importanta, acest proces putand duce la invalidarea pacientului. In afara de medicatia antiinflamatoare si imunosupresoare este foarte importanta si odihna si punerea in repaus a grupelor musculare afectate. Acest lucru permite corpului sa refaca structurile musculare afectate si sa mentina echilibrul fiziologic local. Tratamentul polimiozitei este de lunga durata si trebuie monitorizat atent, pacientul trebuie sa fie informat de balanta efectelor adverse ale medicatiei comparata la efectele benefice la nivelul musculaturii. Tratamentul polimiozitei este urmat de o perioada de refacere, acest lucru incluzand si fizioterapia care are rolul de a readuce la o stare de normalitate musculatura afectata de inflamatie, polimiozita beneficieaza de strategii compleze de refacere si tonifiere a structurilor. Polimiozita este o boala care are perioade de acutizare si de remisiune si este foarte important ca acutizarile sa nu fie repetate des, deoarece nu permite muschiunui sa se refaca si o afectare succesiva poate duce in final la sechele ce nu se pot recupera.

Tratamentul polimiozitei in afara de medicatie specifica si norme de preventie se refera si la o dieta echilibrata, la consumul de vitamine si minerale care sa mentina o stare buna a organismului. Tratamentul poate sa aiba complicatii importante, corticosteroizii ducand la afectari diverse ca osteoporoza, diabet, miopatii…etc, toate acestea trebuiesc prevenite prin administrarea cat mai scurta a acestor medicamente, in cazul polimiozitei acest lucru insemnand un ritm de viata atent la inductorii de raspuns imun si evitarea suprasolicitarii musculare. Tratamentul isi doreste sa minimizeze efectul negativ asupra musculaturii, sa evite perioadele de acutizare si sa mentina un control bun. Cel mai important lucru este impiedicarea lizei musculare si suprimarea procesului inflamator. Evitarea consumului de alcool si de droguri, alaturi de un control periodic efectuat de un doctor, pot sa fie mijloace bune de preventie a acestui tip de boala. Desi este o boala cronica, tratamentul reuseste de cele mai multe ori sa mentina un control bun.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.