Tratamente boli, tratament dureri

 

Tratament tendinita

Atentie:   Informatiile de mai jos desi sunt scrise de medici sau studenti la medicina au caracter orientativ. Consultul unui doctor de familie sau a unui doctor specialist este necesar. Informatiile de mai jos au caracter general si sunt pur informative !

 

Tratament tendinita

Tratamentul tendinitei este de cele mai multe ori conservator si poate sa fie efectuat de catre pacient, cu conditia ca acesta sa cunoasca semnele eventualelor complicatii si sa respecte niste simple indicatii. Tratamentul tendinitei are ca scop diminuarea simptomelor si refacerea zonei afectate, intr-un timp scurt si fara sechele ulterioare. Tratamentul la domiciliu al tendinitei cuprinde o serie de actiuni ce au ca scop refacerea rapida a tendonului afectat. Primul lucru ce trebuie facut este imobilizarea articulatiei sau zonei afectate, pentru a permite corpului sa refaca leziunile tendoanelor. Uneori este nevoie de fase elastice sau aparate ortopedice ce mentin tendonul in pozitia sa functionala si ii permit o refacere corecta. Se vor evita miscarile care suprasolicita zona afectata, odihna fiind foarte importanta deoarece permite corpului sa refaca structurile. Aplicarea de comprese reci duce la scaderea inflamatiei, pentru reducerea edemului si a spasmelor. Mentinerea zonei afectate intr-o pozitie ridicata este un gest important pentru diminuarea inflamatiei. Pentru a suporta durerea si a reduce inflamatia este buna medicatia bazata pe analgezice si antiinflamatoare nesteroidiene. Gelurile cu antiinflamatoare aplicate local sunt mai bune decat cele pe cale sistemica deoarece actioneaza stict in zona afectata acest lucru crescandu-le eficienta si scazand posibilele reactii adverse.

Dupa ce a trecut episodul dureros este important sa se efectueze exercitii de tonifiere a articulatiei, pentru a nu ramane sechele functionale si pentru a preveni o recidiva. Prognosticul pacientului este bun cu terapia conservatoare si de aceea aceasta constituie terapia in cele mai multe cazuri. Daca tendinita nu a fost bine tratata aceasta poate duce la complicatii, cea mai de temut fiind ruptura de tendon care se trateaza chirurgical pentru a reda integritatea articulatiei. S-au inventat tehnici de reconstructie a tendoanelor, acestea fiind facute tot pe cale chirurgicala. In afara tratamentului conservator efectuat acasa, medicul specialist poate sa impuna anumite terapii daca observa ca leziunea nu se vindeca. Medicatia poate sa fie completata de anumite injectii cu corticosteroizi in jurul tendoanelor, medicul poate recomanda exercitii fizice specializate pentru intarierea si consolidarea tendoanelor, acestea prevenind recidiva, s-a observat ca exercitiile pentru tonifiere sunt benefice. Tratamentul tendinitei cu unde de soc are scopul de a stimula tenocitele (celulele din tendoane) sa vindece mai repede leziunile. Factorii de crestere sunt folositi de citiva ani in tratament pentru a ameliora vindecarea tendinitei. O hidratare buna si o dieta echilibrata poate preveni afectiunile tendoanelor. Odata instalata tendinita, tratamentul poate sa fie urmat de programe de recuperare care cuprind: medicatie cu complexe de vitamine, programe specializate de tonifiere, exercitii de incalzire inainte de orice activitate fizica si evitarea unor miscari care pot suprasolicita tendoanele. Tratamentul tendinitelor poate sa fie evitat daca pacientii au in vedere cateva reguli simple de preventie. Acestea se refera la incalzirea buna a musculaturii inainte de orice efort fizic, hidratarea buna, dieta echilibrata, un ritm de viata care evita miscarile care provoaca disconfort si prevenirea traumelor repetitive.

Tonifierea grupei musculare care este cel mai des implicata in miscarile efectuate de fiecare persoana, este un pas important in preventia afectarii tendoanelor. Odata cu varsta este bine ca persoanele sa-si ia masuri suplimentare de precautie care sa previna lezarea structurilor tendinoase. Aceastea au tendinta de a-si pierde din calitati odata cu inaintarea in varsta, dar acest lucru nu inseamna decat ca este necesar un efort minim suplimentar pentru incalzirea tendoanelor, inainte de practicarea unui sport. Tratamentul cel mai bun in acest caz este prevenirea suprasolicitarii si mentinerea articulatilor intr-o stare cat mai buna, hidratarea corespunzatoare si un ritm de viata echilibrat. Cunoasterea acestei afectiuni este importanta pentru ca tendinita este des intalnita si primii pasi catre vindecare trebuie facuti corect.

 

 
 
   

ATENTIE: Informatiile de pe acest site sunt pur informative !!!  Consultarea unui doctor este obligatorie !!!

Copyright 2018-2020. Este interzisa copierea informatiei de pe acest site.

In cazul in care doriti sa folositi parti de continut de pe site-ul http://www.tratament-dureri.ro va rugam sa ne contactati prin formularul de contact din dreapta sus.